logo
8299studenten
56%vrouw

8299 voltijd studenten
0 deeltijd studenten
0 duale studenten

58opleidingen
cursussen
0associate degrees
19bacheloropleidingen
39masteropleidingen

Meer over

Studievoorlichting

Studievoorlichting
Droevendaalsesteeg 4
6708 PB Wageningen

e: study@wur.nl
t: 0317-48 48 48
w: % website

handicap en studie

Studenten met een beperking hebben recht op persoonlijke begeleiding door de Dienst Studentenbegeleiding (DSB) en de studieadviseurs.

De studentenarts kan onder meer medische verklaringen afgeven om in aanmerking te komen voor onderstaande regelingen. Studenten kunnen zich wenden tot de studentenpsycholoog o.a. voor een dyslexieverklaring. De studentendecanen geven voorlichting over de regelingen en helpen bij de uitvoering ervan. Ook kunnen ze helpen bij het aanvragen van voorzieningen in het onderwijs en bij IBG.
Via de studentenarts en studentendecanen kan er, indien nodig, een urgentieverklaring voor huisvesting worden afgegeven aan Idealis. Studieadviseurs kunnen studenten onder meer helpen bij aangepaste roostering. Soms kan een studiemaatje worden gezocht bijvoorbeeld om te helpen bij plannen en structureren.studiefaciliteiten

Language Services biedt diverse cursussen aan in het Nederlands, Engels, Frans, Portugees en Spaans. Als student of medewerker aan Wageningen University kun je deze cursussen tegen een gereduceerd tarief volgen.

collegegelden

-

locatie / de stad

A short film showing the landmarks of Wageningen. Made by ESN Wageningen.

internationalisering

Wageningen geniet een eigen speciale, internationale sfeer. De uitwisseling van studenten beperkt zich namelijk niet tot het kennisvlak. Zij introduceren ook culturen, opvattingen en gebruiken. Dit biedt Wageningen een open en relaxt sfeertje. Maar ook allerlei internationale feesten, culturele activiteiten, winkeltjes en restaurants.

sport

Het Sports Centre de Bongerd (SCB) is een universitair sportcentrum dat studenten en medewerkers van Wageningen UR uitgebreide mogelijkheden biedt om te sporten.

bacheloropleidingen

Maar liefst 150 nationaliteiten telt Wageningen University. Wageningen lijkt bekender buiten de grenzen dan in eigen land.

We zijn dan ook één van de beste universiteiten ter wereld op het gebied van Life Sciences. En dit jaar zijn we voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot de beste universiteit van Nederland. Studenten komen niet voor niets van over de hele wereld hier hun kennis halen en delen.Voor 1 mei moet je een definitieve keuze voor een opleiding hebben gemaakt. Wij bieden tegelijkertijd een extra matchingsactiviteit aan die jou de gelegenheid biedt om je keuze te checken. Deze online matching is verplicht voor elke bachelor studiekiezer uit Nederland die in Wageningen een opleiding wil volgen.

Iedereen die zich via Studielink aanmeldt voor een bacheloropleiding bij Wageningen University is verplicht om een online matching vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst verschilt per opleiding en matcht jouw motivatie met de aard en inhoud van de opleiding.
Om aan de online matching deel te kunnen nemen moet je naast de inschrijving via Studielink ook een open dag of meeloopdag hebben bezocht. De ervaring leert dat je dan het beste weet waar je voor kiest.bibliotheek

De bibliotheek van Wageningen UR is gevestigd in het Forumgebouw op de campus. Ze heeft een zeer uitgebreide collectie boeken, tijdschriften en gerelateerde vakliteratuur. De collectie kan ook digitaal geraadpleegd worden via Wageningen UR Digital Library, die naast de eigen collectie ook toegang geeft tot andere collecties, (full text) tijdschriften en bestanden.

Algemene open dagen

Onderwijslocaties