logo
8380studenten
24%vrouw

8334 voltijd studenten
46 deeltijd studenten
0 duale studenten

59opleidingen
cursussen
0associate degrees
17bacheloropleidingen
42masteropleidingen

Meer over

Studievoorlichting

Studie Informatielijn
De Zaale
5612 AJ Eindhoven

e: studeren@tue.nl
t: 040 247 4747
w: % website

handicap en studie

Ben jij een student met een functiebeperking? Dan weet jij als geen ander dat dit veel tijd en energie kost.

De TU/e wil jou dan ook zoveel mogelijk een gelijke kans op studiesucces bieden, zodat je ongehinderd kunt studeren.

Hoe eerder je je aanmeldt, hoe sneller er maatregelen getroffen kunnen worden en eventuele studievertraging kan worden verkomen of tot een minimum beperkt.

Onder functiebeperkingen en chronische ziekten verstaan we elke lichamelijke, zintuiglijke of andere stoornis die de studievoortgang vertraagt. Je kunt hierbij denken aan een lichamelijke handicap, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook autisme en dyslexie vallen hieronder.unieke kenmerken

Het belangrijkste is dat we goed zijn in wat we doen. De TU/e is een toonaangevende technische universiteit, die nauwe banden heeft met de industrie, de medische sector, de bouw- en de vervoerssector. Wist je bijvoorbeeld dat de TU/e een belangrijke wiskundige bijdrage heeft geleverd aan de uitvinding van de cd? En dat we oprolbare plasma beeldschermen hebben ontwikkeld?

docenten

Een voordeel van de kleinschaligheid: je leert vrij snel je medestudenten kennen, maar ook je docenten en de medewerkers van de universiteit. De TU/e is een universiteit met verhoudingsgewijs veel wetenschappelijk personeel. Hoogleraren zijn over het algemeen goed te bereiken. Je kunt voor vragen of problemen gewoon bij ze binnen lopen. De sfeer is volgens studenten persoonlijk, open, informeel en vriendelijk. Onze studenten voelen zich geen 'nummer' en dat wordt gewaardeerd!

internationalisering

De TU/e is een internationaal vooraanstaande universiteit, gespecialiseerd in Engineering Science & Technology. De universiteitsgemeenschap is internationaal en multicultureel. Engels wordt daarom steeds meer de voertaal. Studenten worden gestimuleerd om studiepunten in het buitenland te behalen. De TU/e werkt samen met buitenlandse universiteiten in onder andere China, India, Amerika en Australië.

Er zijn verschillende redenen om na het behalen van je hbo-diploma te kiezen voor een Masteropleiding.

Je wilt bijvoorbeeld later wetenschappelijk onderzoek gaan doen, je verder verdiepen in een specifiek gebied of je carrièrekansen vergroten.

Je hbo-diploma geeft je echter niet direct toegang tot een masteropleiding aan de TU/e. Om met een HBO-diploma toegelaten te worden tot een masteropleiding aan de TU/e dien je een schakelprogramma te volgen. Een schakelprogramma is bedoeld om op het wetenschappelijk niveau van een TU/e bachelor te komen. Over het algemeen bestaat het schakelprogramma uit 2e en 3e jaars bachelorvakken. De meeste masterprogramma's hebben een schakelprogramma met een omvang van 30 ECTS, de omvang van het programma varieert echter per masteropleiding. Na het succesvol afronden van het schakelprogramma kun je als hbo-student instromen in een 2- jarige masteropleiding aan de TU/e.

Voor hbo-studenten heeft de TU/e twee mogelijkheden: een TU/e minor voor hbo-studenten en een schakelprogramma.sport

Voor 69 euro per jaar een topconditie! Ben jij een sportfanaat? Of wil je gewoon je gezondheid op peil houden? Op de TU/e kom je zeker aan je trekken.

Sport staat centraal in Eindhoven en op de universiteit. Het Studentensportcentrum op de TU/e-campus biedt moderne en uitgebreide faciliteiten.

Uitgebreide faciliteiten
Veel van de sporten doe je in en rond het Studentensportcentrum op de TU/e-campus. Het sportcentrum heeft de meest uitgebreide faciliteiten van alle Nederlandse universiteiten. Met een sportkaart van 69 euro kun je het hele studiejaar aan alle activiteiten deelnemen. Voor het lidmaatschap van een studentensportvereniging betaal je contributie. Veel studentensportverenigingen nemen deel aan landelijke competities.bacheloropleidingen

De Technische Universiteit Eindhoven is een relatief jonge en moderne universiteit. We bestaan 53 jaar. Er lopen zo'n 7.000 studenten rond.

Dat lijkt veel, maar vergeleken met andere universiteiten - met soms wel 30.000 studenten - is de TU/e eerder een kleine universiteit. En: de TU/e-campus is compact en overzichtelijk.aanmelding en inschrijving

Als je voor het eerst aan de TU/e gaat studeren, moet je je aanmelden bij Studielink. Met Studielink regel je je inschrijving gemakkelijk, overzichtelijk en snel.

Om je in te schrijven bij Studielink heb je DigiD nodig. Als je nog geen DigiD hebt, vraag het dan op tijd aan. De verwerkingstijd is namelijk enkele dagen. Wanneer je bij Studielink bent aangemeld, ben je nog niet ingeschreven bij de TU/e. Je bent pas officieel ingeschreven, wanneer je het inschrijfformulier tijdig hebt ingeleverd en het collegegeld is betaald.

Tip: check voor je je aanmeldt eerst even of je met jouw vooropleiding toelaatbaar bent tot een opleiding aan de TU/e.Het maken van een weloverwogen studiekeuze is heel belangrijk. Het vergroot namelijk de kans op studiesucces. Een eerste stap heb je zelf al op het vwo gezet door het kiezen van een vervolgopleiding. Op de TU/e helpen we je door samen met je te kijken of die vervolgopleiding goed bij je past. Dat doen we met een verplichte studiekeuzecheck.

Na je aanmelding bij Studielink krijg je een uitnodiging voor de studiekeuzecheck. Deze bestaat uit een (online) vragenlijst, een representatieve onderwijservaring (zoals een proefcollege) en een gesprek met een coach van je vervolgopleiding. Op basis hiervan krijg je een studiekeuzeadvies. Zo weet je of de studie die je hebt gekozen bij je past. De studiekeuzecheck kun je beschouwen als het startpunt van jouw studieloopbaan bij de TU/e.

Voor wie?
De studiekeuzecheck is verplicht voor alle aankomende eerstejaarsstudenten (in de bacheloropleidingen) met een Nederlandse vooropleiding.Algemene open dagen

Onderwijslocaties