logo
19135studenten
26%vrouw

19122 voltijd studenten
13 deeltijd studenten
0 duale studenten

69opleidingen
cursussen
0associate degrees
16bacheloropleidingen
53masteropleidingen

Meer over

Studievoorlichting

Contact
Mekelweg 5
2628 CC Delft

e: info@tudelft.nl
t: +31 (0)15 27 891
w: % website

bibliotheek

Niet alleen voor boeken, maar voor alle technischwetenschappelijke informatie kun je terecht bij de universiteitsbibliotheek. Ook biedt de TU Delft Library projectruimtes en stilteplekken, een koffiehoek, ontspanningsruimte, leestafel enz. In de tentamenperiode is er zelfs een wiskunde- en mechanicahelpdesk om je bij je voorbereiding te helpen. En bij mooi weer is het grasdak een van de betere plekjes op de campus om het studentenleven eens rustig aan je voorbij te laten trekken.

handicap en studie

Expertisecentrum handicap + studie geeft informatie en advies over studeren met een lichamelijke functiebeperking of een chronische ziekte in het hoger onderwijs.

Hier kun je met al je vragen terecht. Meer informatie vind je op www.handicap-studie.nl. Op deze site vind je ook nuttige studietips voor studenten met een functiebeperking. Daarnaast is er onder andere een handig diagnose ABC waar je algemene informatie over diagnoses en de gevolgen voor het onderwijs kunt vinden, gerangschikt per functiebeperking.masteropleidingen

De TU Delft heeft meer dan 35 masteropleidingen op het hoogste niveau.

De masteropleiding duurt twee jaar en bestaat uit een aantal verplichte vakken, keuzevakken en een afstudeerproject. De keuzevakken kun je ook aan een andere opleiding binnen of buiten de TU Delft volgen.

Aan het begin van je masteropleiding kies je voor een mastervariant. Als je afstudeert behaal je de 'Master'- titel MSc, die gelijkwaardig is aan de bestaande ingenieurstitel ir.

De voertaal bij de masteropleiding is Engels. Zo is de opleiding toegankelijk voor buitenlandse studenten en worden alle studenten voorbereid op de internationale arbeidsmarkt.beroepsperspectief

Ben je afgestudeerd aan de TU Delft, dan vind je meestal snel een passende baan. Bedrijven staan te springen om professionals met een gedegen technische opleiding, die analytisch sterk zijn en complexe problemen zelfstandig weten op te lossen.

sport

De TU Delft biedt veel voorzieningen om te sporten, om je te ontwikkelen op cultureel of maatschappelijk vlak, of je vrije tijd op een andere manier gewoon goed te besteden.

Sport
De unit Sport biedt 70 verschillende sporten en het is de
thuisbasis van 40 TU Delft sportverenigingen. Om te sporten
kun je je aansluiten bij een vereniging maar ook individueel sporten is mogelijk. De moderne fitnessruimte
is de hele dag geopend. Je kunt in de eerste twee weken van het collegejaar gratis sporten om te kijken of er wat voor je bij zit. Ook krijg je met je sportkaart flinke korting bij o.a. SnowWorld, de Uithof en Outdoor Valley.

Cultuur
De unit Cultuur is de residentie van vijf cultuurverenigingen en elk semester worden er zo'n 70 creatieve cursussen gegeven. Met een abonnement kun je gebruik maken van de oefenruimtes, ateliers en moderne studio's. Aan het begin van elk collegejaar is er een Open Avond waar je kunt ontdekken wat er bij jou past.numerus fixus

De afgelopen jaren is de belangstelling om bij de TU Delft te studeren enorm toegenomen. Natuurlijk zijn we daar blij mee, maar we willen er ook voor zorgen dat we de studenten goed onderwijs kunnen blijven geven en dat er voldoende plaats is in de onderwijsruimtes. Daarom hanteert de TU Delft een numerus fixus met decentrale selectie en gewogen loting voor een aantal bacheloropleidingen.

Er zijn drie mogelijkheden om toegang te krijgen tot een opleiding met een numerus fixus: rechtstreekse plaatsing, decentrale selectie en gewogen loting. De bacheloropleidingen Bouwkunde, Industrieel Ontwerpen en Luchtvaart- en Ruimtevaarttechnologie maken gebruik van al deze manieren om studenten te selecteren voor de beschikbare plaatsen.bacheloropleidingen

Bij de TU Delft heb je keuze uit 15 bacheloropleidingen.

Deze driejarige opleidingen zijn ingedeeld volgens de major/minoropzet. Het majorgedeelte is je 'hoofdvak'. Een minor kun je zelf kiezen en biedt je de kans om verder te kijken dan je eigen opleiding. Misschien heb je een bepaalde interesse, wil je aan een andere studie ruiken of gebruik je de minor om over te kunnen schakelen naar een masteropleiding waar je anders niet op zou aansluiten. Daarnaast kun je in je minor een interessant vakkenpakket
kiezen bij een andere universiteit in Nederland of zelfs in het buitenland. Natuurlijk kun je je ook extra verdiepen in de studie waar je al mee bezig bent. Een minor beslaat een halfjaar van de bacheloropleiding.

Onderwijsvormen
Het onderwijs wordt in verschillende vormen gegeven. Tijdens hoorcolleges geeft een docent les aan een grote groep studenten. Werkcolleges of instructies zijn bedoeld om in groepjes of individueel opdrachten te maken die aansluiten bij de hoorcolleges. Natuurlijk moet je ook zelf studeren: thuis of in de bibliotheek neem je het opgegeven studiemateriaal door en maak je de opdrachten. Tijdens projecten werk je in teams aan praktische opdrachten. Hierbij gebruik je niet alleen je vakinhoudelijke kennis, maar train je ook vaardigheden als onderzoek doen, vergaderen, onderhandelen, presenteren en
rapporteren.toelating

Voor de opleidingen aan de TU Delft gelden toelatingseisen, deze zijn afhankelijk van de opleiding die je hebt gedaan en wilt gaan doen.

Rond 1 mei ontvangen alle aanmelders een online vragenlijst van de TU Delft, die ingevuld moet worden en teruggemaild. Rond eind mei ontvangen alle aanmelders feedback.

Afhankelijk van die feedback en de opleiding zal de aanmelder in juni een uitnodiging ontvangen voor een Studiekeuzecheck op de opleiding. Hoe deze activiteit er precies uitziet, is per opleiding verschillend. Er kunnen proefcolleges worden aangeboden, (groeps)gesprekken met oudejaars studenten of workshops. Doel van deze activiteit is om een weloverwogen definitieve keuze te maken.internationalisering

Internationale kennisuitwisseling vinden we essentieel. De TU Delft werkt dan ook nauw samen met internationale bedrijven en universiteiten. Binnen de universiteit kom je veel internationale studenten en medewerkers tegen. Verruim je blik door een stage of afstudeerproject te doen in het buitenland. Door samenwerking met de vele buitenlandse universiteiten kun je bijna overal ter wereld terecht.

Algemene open dagen

Onderwijslocaties