logo
4168studenten
42%vrouw

3789 voltijd studenten
379 deeltijd studenten
0 duale studenten

37opleidingen
cursussen
6associate degrees
22bacheloropleidingen
9masteropleidingen

Meer over

Die Van Hall Larenstein ist eine University of Applied Sciences. Wir bilden hochwertige, zielstrebige und innovative Fachleute aus, die einen Beitrag fĂĽr eine nachhaltige Welt leisten.

Kombinationen dieser Fachgebiete ergeben besondere und herausfordernde Bachelorstudiengänge, die einzigartig sind auf der Welt!

Wir bieten jedoch nicht nur Bachelorstudiengänge an. Auch Masterstudiengänge, weiterführende Bachelorstudiengänge, Kurse und Beratung auf nationalem und internationalem Niveau gehören zu unseren Diensten. Wir sind nicht nur eine University of Applied Sciences, sondern auch ein Wissensunternehmen für gesellschaftliche und wirtschaftliche Fragestellungen.

Wir arbeiten von zwei Standorten in den Niederlanden aus: Leeuwarden und Velp.

Studievoorlichting

Infodesk
Larensteinselaan 26a
6882 CT Wageningen

e: info@hvhl.nl
t: 026 369 5795
w: % website

bacheloropleidingen

Hogeschool Van Hall Larenstein biedt verschillende opleidingen aan. Studeer in Leeuwarden of Velp binnen thema's als voeding, dier, milieu, water, groene leefomgeving en internationale handel. De opleidingen bieden daarnaast verschillende specialisaties.

handicap en studie

Wil je bij ons komen studeren en heb je een functiebeperking?

Dan kunnen jullie samen bekijken wat je nodig hebt om goed te kunnen studeren.

Van Hall Larenstein heeft verschillende faciliteiten voor studenten met een functiebeperking en eindigde daarmee als vijfde hogeschool bij 'Studeren met een handicap 2010'.

In overleg zorgen we samen voor de juiste maatregelen en voorzieningen. Hierdoor houd jij meer tijd en energie over om van het studentenleven te genieten.

Ook als je niet zeker weet of het nodig is, is het verstandig contact met onze decanen op te nemen. Om voor bijzondere regelingen in aanmerking te komen, moet je vroegtijdig melden. In de praktijk blijken veel studenten met een beperking onnodig vastlopen in hun studie. Je kunt dit voorkomen door op tijd bij ons aan te kloppen.

Kijk ook eens op de site van Handicap en Studie, het expertisecentrum voor onderwijs en handicap.masteropleidingen

Klaar met de hbo-opleiding of universiteit en klaar voor de volgende stap? Van Hall Larenstein biedt een innovatief programma aan op master-niveau.

De Van Hall Larenstein studiekeuzecheck bestaat uit een digitale vragenlijst. Een uitnodiging voor het doen van de studiekeuzecheck ontvang je vanaf januari. Na invulling van de vragenlijst ontvang je van Van Hall Larenstein schriftelijk bericht. Het kan zijn dat je voor een adviesgesprek of een andere activiteit wordt uitgenodigd.

Een studiekeuze-adviesgesprek leidt tot een positief of negatief toelatingsadvies. Heb je je ná 1 mei aangemeld, dan is een negatief advies op basis van het gesprek bindend. In dat geval word je niet tot de opleiding toegelaten.

Deeltijdopleidingen
Je bent volgens de nieuwe wet verplicht om je voor 1 mei in te schrijven. Voldoe je aan de toelatingseisen en schrijf je je voor 1 mei in, dan heb je toelatingsrecht tot de opleiding van je keuze. Schrijf je je toch na 1 mei in, dan vervalt je automatische toelatingsrecht.
Om te beoordelen of je voldoet aan de toelatingseisen, vooral op het gebied van werkervaring, word je uitgenodigd voor een toelatingsgesprek.Algemene open dagen

Onderwijslocaties