logo
36395studenten
56%vrouw

28978 voltijd studenten
6426 deeltijd studenten
991 duale studenten

133opleidingen
cursussen
1associate degrees
103bacheloropleidingen
29masteropleidingen

Meer over

Studievoorlichting


Padualaan 101
3584 CH Utrecht, Amersfoort

e: info@hu.nl
t: 088 -481 81 81
w: % website

handicap en studie

Hogeschool Utrecht streeft ernaar opleidingen toegankelijk te maken voor studenten met een functiebeperking of chronische ziekte als het volgen van de studie belemmeringen oproept.


Om voorzieningen te kunnen regelen is het nodig dat je een gesprek aanvraagt bij een decaan aan de faculteit waar je studeert. Bij je inschrijving via Studielink kun je aangeven dat je een gesprek wilt met een decaan. Misschien voorzie je helemaal geen problemen tijdens het studeren. De HU adviseert je in dat geval ook om gebruik te maken van de mogelijkheid om bij je studie-inschrijving via Studielink je beperking te melden bij de decaan.bacheloropleidingen

Ben jij (bijna) afgestudeerd aan een hbo- of wo-bacheloropleiding en sluit jouw opleiding aan op een schoolvak? Ga je graag met jongeren om? Zou je hun echt iets bij willen brengen over je vak? En lijkt het je leuk om op een school te werken? Dan is de kopopleiding Leraar tweedegraads van Hogeschool Utrecht iets voor jou!

De kopopleiding is een éénjarige voltijd bacheloropleiding waarbij de praktijk centraal staat. Je leert en werkt tegelijk. Nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond, beschik je over een tweedegraads lesbevoegdheid. Daarmee kun je lesgeven aan de onderbouwklassen van havo en vwo, scholen voor vmbo en scholen voor mbo en volwasseneneducatie (bve genoemd). De tweedegraads opleiding Omgangskunde vormt hierop een uitzondering. Als je dit diploma op zak hebt, ben je uitsluitend benoembaar voor het vak Omgangskunde, dat vrijwel alleen wordt gegeven in het mbo.Hogeschool Utrecht vindt het belangrijk dat jij je studie succesvol doorloopt. Dat succes begint bij het kiezen van een studie die echt bij je past. Alle studenten bij de HU starten daarom met een matchingstraject.

Matching is een studiekeuzecheck. Het traject start zodra jij je via Studielink aanmeldt voor een voltijd bacheloropleiding bij de HU (let op: de deadline van aanmelden is 1 mei 2014). Je krijgt dan een digitaal intakeformulier opgestuurd. Hierin staan vragen over je interesses, motivatie, verwachtingen van je gekozen studie en hoe je je hebt georiënteerd. Nadat wij het intakeformulier van jou ingevuld retour hebben gekregen, ontvang je mogelijk een uitnodiging voor een matchingsdag. Deze dag, die per opleiding van opzet kan verschillen, geeft je een realistisch beeld van de opleiding en laat je ervaren of deze écht bij je past.

Matchingsdag
Tijdens de matchingsdag maak je kennis met de opleiding van je keuze. Ook spreken we met je over je motivatie. Zo kun je nagaan of de studie bij je past en leren wij jou beter kennen. We geven je advies over je studiekeuze en hoe jij de studie succesvol kan doorlopen. Als je start met de opleiding, neemt je Studieloopbaanbegeleider alle informatie mee in de persoonlijke begeleiding. Zo kun je vol vertrouwen aan je studie beginnen.

De data van de matchingsdagen staan vermeld op de opleidingspagina's onder 'Praktische zaken'. Heb je voor die tijd al vragen over matching? Mail dan naar info@hu.nl. De feedback die je van de opleiding krijgt tijdens de matching, is overigens niet bindend. Je bepaalt uiteindelijk zelf of je je definitief inschrijft voor de opleiding.

Twijfels na matching?
Heb je na de matchingsprocedure twijfels over je studiekeuze? Gelukkig ben je nog niet begonnen met studeren en kan je dus heel gemakkelijk je beslissing terugdraaien en een andere studie kiezen. We helpen je graag op weg naar een passende opleiding. Neem hiervoor contact op met Centrum Studiekeuze.
Lotingstudies

Let op: bij opleidingen met een loting (numerus fixus) en decentrale selectie gelden mogelijk andere inschrijfprocedures en deadlines. Meer informatie over lotingstudies en een overzicht van de betreffende opleidingen vind je op www.lotingstudies.hu.nl.masteropleidingen

Masters van Hogeschool Utrecht (HU) brengen de carrières en de persoonlijke ontwikkeling van professionals naar een hoger plan. Ze gaan verder waar (beroeps-)opleidingen zijn geëindigd.

Masters van de HU zijn bedoeld voor afgestudeerden van een hogeschool of universiteit die hun vakkennis willen verbreden en/of verdiepen. Daarom is voor de meeste masters enkele jaren relevante werkervaring vereist.

Masters worden in verschillende varianten aangeboden: in voltijd, deeltijd of duaal. Enkele masters zijn in beide varianten te volgen. Veel hbo-masters worden in deeltijd aangeboden omdat ze specifiek gericht zijn op studenten die al werkzaam zijn in een bepaald vakgebied waarbij deze hun werkervaring kunnen inbrengen in de opleiding.

Een deeltijdstudie combineren met een baan is geen gemakkelijke opgave als u er ook nog een gezin naast heeft. Het betekent veel zelfstandig werken, verantwoordelijkheid nemen en goed plannen. Maar een masteropleiding kan ook nieuwe toepassingen en inzichten brengen, die u direct kunt inzetten op uw werkplek.

Bij een duale opleiding combineert u werken en leren. De verdeling tussen werken en leren verschilt per opleiding, maar samen vormen ze een studiebelasting die overeenkomt met een "gewone" voltijdopleiding. Bij een duale opleiding krijgt is een relevante werkplek een must.


studeren in het buitenland

Een onvergetelijke ervaring. Het is uitstekend voor je persoonlijke ontwikkeling en staat daarnaast goed op je cv. Je leert werken in een nieuwe omgeving met een nieuwe cultuur en organisatie.

Hogeschool Utrecht heeft een groot aantal partnerinstellingen over de hele wereld. Studenten van de HU hebben de mogelijkheid om in het buitenland te studeren aan één van deze universiteiten/hogescholen als uitwisselingsstudent. Voor sommige studenten is studeren in het buitenland onderdeel van hun studie.

Voor vragen over studeren in het buitenland, kun je contact opnemen met het International Office van de HU. Als zittend student kun je via intranet meer informatie raadplegen op de site van het International Office.bacheloropleidingen

Hogeschool Utrecht heeft meer dan 80 bacheloropleidingen in voltijd, deeltijd en duaal. De opleidingen zijn verdeeld over negen thema's.

Die negen thema's zijn:
Economie & Management
Communicatie & Journalistiek
Bouw & Omgeving
Gezondheidszorg
Informatie- & Communicatie Technologie
Life Sciences & Chemistry
Maatschappij & Recht
Onderwijs & Opvoeding
Techniek & Design

Opleidingen van de HU hebben vaak meerdere afstudeerrichtingen. Ook kun je deeltijd en duale opleidingen volgen, waarin je werken en leren combineert. Daarnaast heeft de HU een ruim aanbod aan cursussen, bijscholingen en coachingstrajecten. Het onderwijs is per opleiding georganiseerd, dus je hebt vooral met je directe medestudenten te maken. Op die manier blijft het onderwijs persoonlijk.

Aan de HU studeren zo'n 30 duizend studenten, verdeeld over vijftien onderwijslocaties in de Uithof (Utrecht) en de Utrechtse binnenstad. Een aantal opleidingen is gevestigd in Amersfoort bij HU Amersfoort.

Tijdens je bacheloropleiding volg je een major (de hoofdfase), na je propedeusefase. Daarnaast kies je een minor; een samenhangend pakket keuzevakken. Met een minor specialiseer of verbreed je je. Sommige minors bereiden je voor op een masteropleiding aan de universiteit. Na je studie kun je dan direct doorstromen naar de universiteit.Algemene open dagen

Onderwijslocaties