logo
31905studenten
50%vrouw

26546 voltijd studenten
4602 deeltijd studenten
757 duale studenten

167opleidingen
cursussen
21associate degrees
110bacheloropleidingen
36masteropleidingen

Meer over

Studievoorlichting

HAN VoorlichtingsCentrum (HVC)

Arnhem, Nijmegen

e: info@han.nl
t: +31 24 353 05 00
w: % website

Een weloverwogen studiekeuze is belangrijk. Van een goede studiekeuze pluk je de vruchten tijdens je studie en daarna. Daarom maak je bij de HAN de landelijk verplichte studiekeuzecheck. De check vindt plaats na aanmelding voor een voltijd-bacheloropleiding die geen selectie, plaatsing of aanvullende eisen kent.

De studiekeuzecheck geeft je de gelegenheid nog één keer goed over je keuze na te denken. Het is dus geen test of selectiemiddel. Het is een laatste bevestiging voor jou of dit echt de studie is die het beste bij je past.kopopleiding

Wil jij leraar worden in 1 jaar? Dat kan bij de HAN! Als je recent een hbo- of wo-opleiding hebt afgerond die aansluit bij een schoolvak, kun je namelijk al in 1 jaar je tweedegraads onderwijsbevoegdheid halen. Je leert dan je vakkennis over te brengen op anderen en leerlingen te coachen en begeleiden.

Een kopopleiding is een verkorte lerarenopleiding die jou binnen één jaar opleidt tot tweedegraads docent. Je komt in aanmerking voor de kopopleiding als je in het bezit bent van een bacheloropleiding die direct aansluit bij een schoolvak. Voorbeeld: je komt bijvoorbeeld in aanmerking voor de kopopleiding Leraar Economie als je een bachelor Bedrijfseconomie hebt afgerond. Op basis van jouw bachelor krijg je vrijstelling voor de vakinhoud.

De kopopleiding bestaat bijna in zijn geheel uit voorbereiding op het leraarschap. Je oefent je (vak)didactische vaardigheden, krijgt inzicht in de ontwikkeling en het coachen van jonge mensen en je loopt stage.Algemene open dagen