logo
26148studenten
49%vrouw

23663 voltijd studenten
1928 deeltijd studenten
557 duale studenten

106opleidingen
cursussen
7associate degrees
79bacheloropleidingen
20masteropleidingen

Meer over

Die Hanze University of Applied Sciences (Hanze UAS) ist eine international orientierte Hochschule, deren Hauptsitz sich in Groningen, der schönsten Studentenstadt der Niederlande, befindet.

Gegründet wurde die Hanze UAS im Jahre 1986, aus dem Zusammenschluss mehrerer Vorgängereinrichtungen. Heute ist die Hanze UAS mit 27.000 Studenten und über 70 Studiengängen die größte berufsbezogene Hochschule im Norden der Niederlande und bietet neben Bachelor- und Master-Kursen Möglichkeiten für einen internationalen Exchange, Vorbereitungskurse oder auch eine Hanze Summer School. Die mehr als 54 Bachelor Studiengänge sind in 18 sogenannte Schools unterteilt, die sich in verschieden Fakultäten auf dem Zernike Campus und in der Innenstadt wiederfinden.

Studievoorlichting

Hanze Studiekeuze Advies
Zernikeplein 7
9747 AS Groningen

e: studiekeuzeadvies@org.hanze.nl
t: 050 595 7890
w: % website

Als je gaat studeren is het belangrijk dat je een opleiding kiest die bij je past. Nadat je de definitieve keuze hebt gemaakt meld je je aan op Studielink.nl. Let op: Het is belangrijk dat je dit uiterlijk 1 mei doet. Na je aanmelding word je door ons uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck.

Meld je je uiterlijk 1 mei aan, dan heb je het zogenaamde toelatingsrecht. Zoals het woord al zegt, heb je dan het recht om te worden toegelaten tot de studie. Natuurlijk als andere zaken, zoals het voldoen aan de officiële toelatingseisen, ook in orde zijn. Bovendien heb je dan recht op de Studiekeuzecheck.

Wat is een studiekeuzecheck?
Een studiekeuzecheck is een activiteit waarmee wordt nagegaan of jij en de opleiding bij elkaar passen. De check leidt tot een individueel advies. Als blijkt dat de opleiding waarvoor jij je hebt aangemeld niet de juiste keuze is, biedt de Hanzehogeschool Groningen hulp bij het maken van een betere keuze. Het advies is echter niet bindend. Uiteindelijk bepaal je zelf of je met de opleiding start.

Let op er zijn uitzonderingen…
Heb je je aangemeld voor een opleiding met aanvullende eisen of een fixusopleiding, dan is er geen sprake van recht op een studiekeuzecheck. Let op! Er kan bij deze opleidingen ook een aanmelddatum gelden die voor 1 mei ligt. Raadpleeg daarom de webpagina van de desbetreffende opleiding. Bij de Hanzehogeschool geldt voor de volgende opleidingen een andere aanmelddatum en/of toelatingsproceduresport

website van het Prins Claus Conservatorium met alle informatie over de studierichting Dirigent HaFaBra

bacheloropleidingen

Een vierjarige hbo-opleiding is verdeeld in een major en een minor. De major is het hoofddeel van je studie en een minor is het keuzeprogramma van een halfjaar waarin je je kennis kunt verbreden.

Binnen je major is er ruimte om je te specialiseren door verschillende keuzevakken te volgen. Met een specialisatie kun je je dus verder verdiepen in een onderdeel van je studie.

Na een vierjarige hbo-opleiding op een driejarige universitaire opleiding krijg je de internationaal erkende titel Bachelor. Na je bachelor kun je verder studeren aan een hogeschool of universiteit om een master te halen; dit duurt meestal één en soms twee jaar.handicap en studie

Voor studenten met een lichamelijke of fysieke functiebeperking (handicap) is de studentendecaan het eerste aanspreekpunt.

De decaan bespreekt met je welke belemmeringen je tijdens je studie tegen zou kunnen komen en kan een procedure starten als je extra voorzieningen of extra begeleiding nodig hebt. Deze voorzieningen en begeleiding kunnen bestaan uit technische aanpassingen, verlenging van zittingsduur bij tentamens, een andere toetsvorm, extra begeleiding, een adequate stageplaats etc. De decaan kan je ook informeren over wettelijke regelingen. Als je denkt voorzieningen nodig te hebben, dan is het belangrijk om zo vroeg mogelijk in de studie, liefst vóór aanvang, contact op te nemen met de studentendecaan.

Ook kun je je inschrijven voor de lotgenotengroep 'Met Onderlinge Steun Studeren' (MOSS) of speciaal voor studenten met ADHD-problematiek voor de 'Coachgroep ADHD'. Kijk hiervoor bij Studiesteun cursussenmasteropleidingen

De masteropleidingen van de Hanzehogeschool Groningen kenmerken zich door grote aandacht voor uw persoonlijke professionele ontwikkeling.

De groei van het individu is het belangrijkste element: groei in professionele vaardigheden, groei in de functie, groei in reflectievermogen, groei in inhoudelijke kennis en groei in internationale oriëntatie.

U ontwikkelt competenties die onmiddelijk in de praktijk toepasbaar zijn. Daarbij gaat u op zoek naar nieuwe feiten, nieuwe ideeën, nieuwe toepassingen en interventies die in de praktijk beter werken dan de bestaande. Al onze masteropleidingen leiden op tot een officiële mastertitel.

Naast masteropleidingen biedt de Hanzehogeschool Groningen een grote variëteit aan mogelijkheden om u verder te ontwikkelen. Bekijk het complete onderwijs aanbod van de Hanzehogeschool Groningen, dé deeltijdopleider van het Noorden, voor professionals.Algemene open dagen

Onderwijslocaties